ПРОТОКОЛ  № 1 від 29.03.2016

ПРОТОКОЛ  № 1

від 29.03.2016

 

засідання Громадської ради при Держекспортконтролі, що відбулося у формі електронних консультацій

 

Ініціатор електронних консультацій: Голова Громадської ради при Держекспортконтролі Куцаков О.А.

 

  1. Обговоренняпитання, пов’язаного з висвітленням у засобах масової інформації повідомлення про нібито наявність „системної корупції” у Державній службі експортного контролю України.
  2. Інформація Голови Громадської Ради про нібито наявність „системної корупції” у Державній службі експортного контролю України.

Останнім часом у засобах масової інформації з’являються повідомлення про нібито наявність «системної корупції» у Державній службі експортного контролю України та інших державних органах, задіяних у системі державного експортного контролю України. У зазначених публікаціях наводяться неперевірені відомості, що не мають будь-якої доказової бази, а їхня інтерпретація, на наш погляд, є замовною. Такі публікації призводять до нівелювання іміджу як Держекспортконтролю, так і держави Україна в цілому. Адже впродовж понад двадцяти років функціонування системи експортного контролю України, ефективність якої визнана відповідними міжнародними організаціями, країнами Європи та США, не було допущено жодних порушень міжнародних зобов’язань України у сфері нерозповсюдження зброї масового знищення та експортного контролю.

  1. Заява для засобів масової інформації.

Враховуючи сучасну складну воєнно-політичну ситуацію в Україні, такі публікації становлять загрозу національній безпеці держави в оборонній та політичній сферах. Йдеться про нанесення шкоди перспективам розвитку військово-технічного співробітництва України з іноземними державами, створення перешкод на шляху постачання товарів військового призначення для забезпечення нагальних потреб Збройних Сил та інших військових формувань України, насамперед тих, що задіяні в антитерористичній операції на сході нашої держави.

Звертаємо увагу ЗМІ та правоохоронних органів на те, що така інформаційна кампанія може бути одним із засобів «гібридної війни» проти України.

У зв’язку з цим, просили б засоби масової інформації більш виважено і обережно підходити до публікації інформації, що надається дописувачами, перевіряти надані матеріали і не порушувати журналістську етику.

 

 

 

Голова Громадської ради

при Держекспортконтролі

 

О.А. Куцаков

 

Про службу
News
Breaking News
Seminars
Photo Gallery
Protocols
Регуляторна політика
Адміністративні послуги
Посвідчення про реєстрацію
Висновок на переговори
Висновок на тимчасове ввезення/вивезення
Висновок на транзит
Дозвіл на експорт/імпорт
Міжнародний імпортний сертифікат
Система ВФЕК
Повноваження на здійснення діяльності щодо попередньої ідентифікації товарів у галузі державного експортного контролю
Експортний контроль
Обсяги міжнародних передач озброєнь
Громадська рада
Матеріали громадської ради
Для громадськості
Публічна інформація
Нормативна база
Правила доступу
Звернення громадян
Консультація з громадскістю
Річний орієнтований план проведення консультацій
Антикорупційна діяльність
Внутрішній аудит
Структура
Система ВФЕК
Training Materials
Banner
Телефони для зв'язку
BREAKING NEWS
Photo
News
Presentations
Експортний контроль
Телефони для зв'язку